2 kommentarer på “”My Happiness” 1953. Elvis vs. Ella Fitzgerald

    • Hej! Kul att du har hittat till min blogg 🙂
      Jag är ingen expert på utgivningar, och man får gärna rätta mig om jag har fel här, men när det gäller My Happiness så tror jag det var så att den spelades in på SUN som en privat inspelning 1953 tillsammans med (That’s When Your) Heartaches Begin, Elvis betalade omkring 4 dollar för att spela in skivan som en present till sin mamma Gladys. Den gavs inte ut offentligt under SUN-etiketten, men man kan säga att den blev starten på Elvissagen eftersom den gjorde att Sam Phillips fick upp ögonen och öronen för Elvis. Senare ingick den – tillsammans med övriga tidiga inspelningar – i köpet när RCA tog över Elvis från SUN. 1958 gavs My Happiness ut av RCA på ett album tillsammans med andra tidiga SUN-inspelningar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s